Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află 4 mituri fără veridicitate ale implantului dentar

Implantologia este acea ramură a stomatologiei care studiază și se ocupă cu procesul de inserare a unei rădăcini false în osul maxilar pentru a restaura estetica dentară dar mai ales atributele sale funcționale.

 

Medicii folosesc implanturi dentare pentru a umple golurile rămase libere în urma extracțiilor sau pierderilor dentare. Acestea sunt radacini artificiale facute din materiale biocompatibile cu orice tip de os maxilar.

 

implant dentar galati, implantologie galati, clinica stomatologica implantoart

În timp au apărut foarte multe zvonuri cu referile la implanturile dentare, mituri ce au determinat posibili pacienți să renunțe la acest tratament care le putea salva dantura. Studiile arată că pierderea dinților și golurile rămase libere după aceasta au mult mai multe efecte negative decât ne putem imagina:

  • Afectează procesul de masticație
  • Reduce estetica zâmbetului
  • Deformează mușcătura
  • Favoritează resorbția gingivală
  • Favorizează migrarea dinților vecini
  • Schimbă fizionomia feței
  • Favoritează tocirea dinților invecinați, predispuși la carii

De-a lungul anilor tehnologile pentru implantarea dinților a evoluat astfel încât miturile ce speriau pacienți au devenit doar zvonuri fără veridicitate.

 

Trebuie să înțelegem că implant dentar Galați nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda estetica zambetului, aceasta are diferite beneficii si pe plan funcțional.

 

Miturile implantului dentar care sperie pacienții

  • Implantul dentar doare

 

Este poate unul dintre cele mai răspândite mituri legate de acest subiect. Exact cum explicam si mai sus, tehnologia stomatologică a avansat foarte mult in ultimele decenii astfel încât dezbate aceasta afirmație.

 

Adevărul este ca NU, inserarea unui  implant dentar Galați nu doare, această operațiune se face sub efectul anesteziei. La începutul perioadei de refacere dupa inserare este posibil să apară mici dureri locale mai mult decât suportabile care se pot remedia cu ajutorul analgezicelor slabe.

 

  • Dacă ai implant dentar nu poți mânca alimente tari

 

FALS, nu va fi deloc așa situația. Întradevăr foarte importantă este calitatea și cantitatea osului maxilar, dar putem insera un implant dentar Galați cu stabilitate ridicată ceea ce înseamnă o recuperare rapidă, între 4-6 luni.

 

În tot această perioadă pacientul va avea pusă o coroană provizorie pentru a-si putea desfăsura activitătile de zi cu zi în mod normal. După această perioadă de refacere va fi inserată si coroana definitivă cu care se poate mânca la fel ca înainte. Singurele alimente cu care trebuie avută grija sunt cu cele ce dăunau oricum și dinților naturali.

 

  • Doar oamenii în vârstă iși pot pune implant dentar

 

De ce, doar oamenii în vârstă pot avea probleme cu dinții lipsă? Ar fi bine doar la bătranețe să ne confruntăm cu aceste neplăceri dar din păcate exista si mulți tineri care rămân de la vârste adolescentine cu goluri în urma extracțiilor dentare incorecte, boli parodontale sau pur și simplu din cauza accidentărilor sau loviturilor.

 

Acest tratament nu are în mod implicit limită de vârstă. Oricine poate beneficia de acest serviciu atâta timp cat are toți dinții de lapte schimbați cu cei permanenți și nu are restricții atunci când vine vorba de anestezie.

 

  • Exista posibilitatea ca organismul să respingă implantul

 

Total eronat! Acest mit a pornit de la faptul că în medicină organismul poate respinge un corp străin cum ar fi în cazul transplantelor de organe. În stomatologie însă nu există această posibilitate. Implant dentar Galați este făcut cum spuneam și la începutul articolului din materiale biocompatibile cu orice tip de țesut uman, astfel se poate integra cu succes în osul maxilar.

 

Singurele complicatii care pot aparea în cazul persoanelor ce au alergie la metale sau au o igiena orala precară. De asemenea, probleme pot aparea și în cazul în care medicul stomatolog nu a executat corect procedura, dar asta deja nu mai ține de implantul dentar în sine.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Implantoart Dental Center, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.