Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Când este cel mai potrivit moment să apelezi la un implant dentar

Cel mai frumos lucru pe care îl poate face un om este să zâmbească. Atunci când zâmbim creierul nostru elimină multă serotonină, foarte benefică organismului fiind cunoscută în limbaj popular ca hormonul fericirii.

 

Dar oare ce îi trebuie unui om pentru a zâmbi? Motive de fericire dar și un zâmbet frumos și complet!

 

Din nefericire multe persoane, indiferent de vârstă ramân cu goluri în dantură din diferite motive:

  • Vârsta înaintată
  • Extracții dentare incorect realizate
  • Boli parodontale
  • Lovituri
  • Accidentări

 

Și totuși datorită tehnologiei avansate pe care au cunoscut-o vremurile în care trăim toate problemele de mai sus au o rezolvare, implantul dentar.

 

implant dentar Galati, implantologie galati, clinica stomatologica implantoart

Tratamentul cu implant dentar Galați reprezintă inserarea unei rădăcini artificiale, facută din materiale biocompatibile cu osul maxilar și care prin combinația cu o lucrare protetică devine sosia unui dinte natural. Rezultatul va avea un aspect foarte natural, va arata si mai ales se va simți ca un dinte natural perfect sănătos și frumos.

 

Acest tratament nu are în mod implicit limită de vârstă. Oricine poate beneficia de acest serviciu atâta timp cat are toți dinții de lapte schimbați cu cei permanenți și nu are restricții atunci când vine vorba de anestezie.

Ce părere au medicii stomatologi despre momentul inserării unui implant dentar Galați

 

  • Medicii au diferite recomandări, în funcție de modul în care s-a produs pierderea dentară. După cum explicam și mai sus există diferite circumstanțe în care dantura poate rămâne incompletă.

 

Dacă vorbim despre o extracție obișnuită cel mai indicat este ca implantul dentar să fie inserat atunci sau la cel mult 3-4 săptămâni de la aceasta. Medicii recomandă asta deoarece dacă inserarea se face mai tarziu osul alveolar se resoarbe. Acest lucru înseamnă retragerea și există riscul ca osul ramas să nu aibă dimensiunile necesare pentru a sustine implantul dentar.

 

Totuși dacă există cazul ca osul să se resoarbă stați fără grijă, au apărut multe soluții de mărire a volumului de os, iar ulterior se poate insera și implantul.

 

  • Dacă vorbim despre o pierdere dentară în urma unei boli parodontale atunci termenul de implantare se va mări. Este important ca înainte să fie tratate toate semnele parodontoziei, deoarce inserarea nu se poate face pe o gingie bolnavă.

 

Dupa tratarea parodontozei în diferitele ei forme putem discuta și depre tratamentul cu implant dentar Galați.

 

  • În cazul pierderilor datorate loviturilor sau accidentărilor cel mai optim ar fi ca tratamentul cu implant dentar Galați să fie realizat imediat pentru a evita la fel ca în primul caz, resorbția osului maxilar.

 

Ce soluție ar trebui să alegi pentru un dinte extras?

 

Medicii recomandă în acest caz alegerea unui implant dentar, deoarece nu necesită șlefuirea dinților vecini. Polizarea dinților înseamnă în traducere liberă îndepărtarea unui cantități din smalț, ceea ce poate duce la riscul degradării lor în timp. Acest risc este reprezentat de apariția cariilor sau a sensibilității dentare.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Implantoart Dental Center, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.