Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cât de necesară este tomografia (CT) atunci când alegi să îti inserezi un implant dentar?

În acest articol vom explica dacă și cât de importanta este o tomografie (CT) atunci când urmează să treceți ptin tratamentul de inserare a unui implant dentar. Mai întâi vom explica ce este un CT pentru a înțelege mai bine rolul și importanța lui.

 

O tomografie computerizată (CT) este o procedură non invazivă de previzualizare imaginistică a unor leziuni interne ce altfel nu pot fi depistate decât cu ajutorul unei intervenții chirurgicale sau a unei autopsi.

 

implant dentar galati, clinica stomatologica implantoart galati

                  

Ce este mai exact și cum funcționează computerul Tomograf (CT)

Este un dispozitiv care îmbină tehnologia razelor X ce sunt preluate apoi de un sistem  computerizat care previzualizează imaginile părții analizate în format 3D, permițând astfel medicilor sa analizeze în detaliu organele interne, vasele de sânge sau structura ososasă.

 

Aparatul imaginistic emite razele X ce penetrează corpul sau partea analizată. Acestea sunt  absorbite în mod total diferit de țesuturile umane, în funcție de fiecare densitate în parte.

 

Astfel, fiecare parte analizată / țesut vor reacționa diferit , iar imaginea colorată în nuanțe de gri albăstrui pe care acestea o produc se va reflecta dincolo de corp, pe o placă specială, fotografică sau electronică, rezultand în acest fel radiografia pe care o cunoastem cu toții.

 

Examinarea CT este una foarte fină, deoarece pacienții trebuie sa stea nemișcați în timpul procedurii care de regulă durează câteva minute. Tomografia dentară nu este dureroasă și nu presupune alte pregătiri în prealabil.

 

Ce rol joacă Tomografia computerizată în inserarea unui implant dentar Galați

Computerul Tomograf produce tomografia dentară care este un element important pentru analizele pregătitoare tratamentului cu implant dentare Galați. Aceasta compune un model 3D al maxilarului, foarte important pentru previzualizarea intervenției chirurgicale și urmărirea post-implantare.

 

CT-ul 3D ajută cumulative la calitatea finală a tratamentului și reduce riscul de erori pentru medicii implantologi.

 

NOTĂ: În zilele noastre și cu o tehnologie așa avansată este de neimaginat inserarea unui implant dentar Galați fără o astfel de radiografie în prealabil

Cu ajutorul CT-ului medicul implantolog poate determina

  • Calitatea și cantitatea osului receptor
  • Prezența anumitor infecții la nivel interdentar sau inflamații intergingivale și gradul de dezvoltare al acestora
  • Poziția formațiunilor anatomice ce trebuie pastrate intacte în timpul tratamentului
  • Protecția sinusurilor  maxilare și al canalului mandibular
  • Localizarea și înclinarea rădăcinilor dinților învecinați ce trebuie luate în considerare pentru a nu le leza în timpul operației

 

NOTĂ: O analiză atentă și corectă a acestor factori definitorii este o garanție a succesului tratamentului cu implant dentar Galați.

O tomografie face diferența!

O astfel de tomografie face diferența între un rezultat perfect, cu rată de succes de 100% și un eșec lamentabil.

 

Dacă medicul implantolog căruia i-ai încredințat zâmbetul tău nu îți cere o astfel de tomografie înainte de întocmirea planului de tratament fugi cât mai repede! Doar un amator care nu își dă interesul în ceea ce face poate omite să analizeze o astfel de probă definitorie.

 

Medicii cu o vastă experiență în inserarea implanturilor dentare Galați, de la clinica stomatologică Implantoart Dental Center sunt aici să îți explice fiecare etapă a tratamentului astfel încât să înțelegi importanța fiecărui detaliu care face diferența.

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!  

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.