Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cui i se adresează tratamentul cu implant dentar?

Implanturile dentare sunt tratamente dentare care pot fi folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea sunt inserate în maxilar și apoi acționează ca orice alt dinte în gură. Implantul dentar este realizat din titan, care este un metal suficient de puternic pentru a rezista la forțele de mușcătură, dar și pentru a avea un aspect natural în gură. Are potențialul de a dura zeci de ani dacă este îngrijit corespunzător!

 

Pentru cine e recomandat tratamentul cu implanturi dentare?

 

Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru un dinte lipsă sau pentru a înlocui unul care nu mai poate fi salvat. Oferă un aspect și o senzație naturală, la fel ca orice alt dinte.

 

Un implant dentar este o bucată de titan, mai exact o rădăcină artificială, care se introduce în osul maxilarului sau mandibulei pentru a înlocui un dinte lipsă. Acesta vă restabilește funcția de masticație și vă oferă un zâmbet natural, de invidiat.

 

Implant dentar este un tratament excelent pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Ele pot fi folosite pentru a înlocui un dinte sau mai mulți, și asigură aceeași funcție ca și dinții naturali. Implanturile dentare necesită o intervenție chirurgicală, dar, odată puse la locul lor, vor dura o viață întreagă, fără a fi nevoie de întreținere.

 

implant dentar, clinica stomatologica galati, clinica stomatologica implantoart

Cui i se adresează tratamentul cu implant dentar?

 

Implantul dentar se adresează, în general oricărei persoane care are unul sau mai mulți dinți lipsă.

 

Principalele limite care impiedică inserarea unui implant dentar sunt date de calitatea și cantitatea osului receptor, poziția nervului alveolar-inferior sau a sinusului maxilar, cauze legate de starea de sănătate a organismului ( pacientul suferă de afecțiuni ale sangelui, deficite imunitare, diabet zaharat, bolii cu neoplasme sau pur si simplu este în creștere și nu este suficient dezvoltat).

           

Pentru rezultate optime, recomandarea medicilor nostrii stomatologi este ca înainte de inserarea unui implant dentar să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • Analize de sânge
  • Un set de radiografii speciale și poze intraorale
  • Scanarea intraorală bimaxilară

 

În urma examinării clinice a tuturor testelor și a istoricului dentar, echipa medicală va decide dacă sunteți sau nu un candidat pentru implanturile dentare.

Tipuri de implant dentar

Clasificarea implanturilor dentare se face în funcție de mai mulți factori:

  • După formă

Implanturile dentare care imită forma rădacinii sunt cele mai populare și pot avea formă cilindrică, netede sau cu spire, formă conică si mini.

 

  • După modul de inserare al implantului

Implanturi intraosoase de tip radacină – sunt cele mai des întalnite implanturi , deoarece sunt ușor de realizat și asigură rezultate foarte bune. Practic, procedura în sine presupune înșurubarea implantului în os.

 

Implanturi transosoase – aceste tipuri de implant se realizează foarte rar, deoarece implică o procedură chirurgicală complexă care are nevoie de spitalizare. Acestea se recomandă doar pacienților care din diferite motive nu pot opta pentru implant dentar intraosos.

 

Implanturi subperiosoase – acestea nu se inserează in os, ci în gingie, direct pe creasta dentară resorbită.

 

Implanturi intraosoase tip lamă – aceste tipuri de implant au cea mai veche utilizare din epoca modernă.

 

  • După tipul materialelor care stau la baza realizării implantului

Materiale anorganice: carbon vitrificat, metal, ceramică

 

Materiale organice: polimetacrilat de metal, os conservat sau liofilizat, hidroxil-apatita, burete de fibrină, diferite tipuri de gelatine

 

Materiale mixte: metal în combinație cu nemetal

 

La clinica Implantoart Dental Center sănătatea și zâmbetul tău sunt importante. Solicită o programare și află de la echipa noastră de specialiști ce tip de implant dentar ți se potrivește!

Atunci când ai nevoie de implant dentar, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.