Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Obiceiuri care pot afecta dantura, mai ales dacă aveți implanturi dentare

Dacă ai suferit pierderi dentare și ai ajuns la acest articol  înseamnă că ai un implant dentar Galați și vrei să afli ce obiceiuri de zi cu zi îți pot dăuna danturii. Daca am ghicit merită să citești în continuare pentru a afla sfatul medicilor implantologi!

 

Implantologii ne recomandă să îngrijim lucrările dentare la fel de bine ca și dinții naturali pentru a le crește durata durata în timp. Vom detalia mai jos o serie de obiceiuri pe care oamenii le au și în care își utilizează dantura în alte scopuri decât cele pentru care a fost creată, afectând astfel integritatea atât a dinților naturali cât și a implanturilor.

 

implant dentar galati, clinica stomatologica implantoart galati

Obiceiuri dăunătoare implantului dentar

Scrâșnitul dinților în momente de stres

Acest fenomen poate fi un început de bruxism, care înseamnă scrâșnirea dinților în momente de stres. Acest obicei trebuie rapid eliminat din viața dvs. deoarece afectează atât dinții naturali cât și implanturile dentare Galați. Acestea se pot fisura sau chiar sparge.

 

Rosul obiectelor

Un obicei pe care îl întâlnim încă de la varste fragede este rosul obiectelor atunci când ne concentrăm, plictisim sau suntem tensionați. Această obișnuință poate persista pana la vârste adulte și poate determina fisuri dentare atât la nivelul dinților cât și în cazul implantului dentar Galați.

 

Igiena orală defectuasă

Evident că orice este legat de igiena dentară. Indiferent că avem dinți naturali sau implanturi, igienizarea danturii trebuie să fie la fel de riguroasă, periajul trebuie să fie efectuat de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă, într-un mod corect.

 

Modul corect de periaj se referă la utilizarea unei periuțe de dinți adecvată nevoilor danturii și gingiilor tale, folosirea unei paste de dinți care să conțină fluor și un ansamblu de mișcări începând cu cu măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic.

 

Spartul alimentelor cu coajă

Cele mai dure alimente sunt acelea cu coajă crocantă, printre care se numără fisticul, alunele de pădure sau nucile. Mulți oameni consideră că o bună metodă pentru a le desface sunt dinții.

 

Evitați să înlăturați coaja celor enumerate mai sus pentru a nu risca să deteliorați sau spargeți implantul dentar Galați, acesta nu are rolul de ustensilă!

 

implant dentar galati, clinica stomatologica implantoart galati

 

Deschisul sticlelor cu dinții

Există o categorie de persoane care practică și în ziua de azi un obicei mai mult decat periculor și de neînțeles și anume folosesc dantura pe post de desfăcător de sticle. Un obicei mai mult decât greșit, deoarece chiar dacă dinții vor rezista o dată sau de două ori, aceștia nu au fost proiectați pentru așa ceva.

 

Asa că cel mai indicat ar fi să vă opriți din a face acest lucru chiar acum dacă nu vreți să riscați să pierdeți atât implantul dentar Galați cât și dinții naturali.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Implantoart Dental Center, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă! 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.