Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Riscurile unui implant dentar inserat greșit

Sigur, încă din copilărie, vi s-a spus de multe ori că zâmbetul este cartea noastră de vizită. Acesta este important, fără îndoială, dar o dantură sănătoasă este vitală pentru sănătatea întregului organism.

 

Prima interacțiune cu persoanele din jur este cea vizuală, deci printr-un zâmbet întreg și frumos putem da o impresie bună, putem reuși să atingem anumite puncte sensibile sau putem atrage toate privirile.

 

Trebuie să înțelegem ca tratamentul cu implant dentar Galați nu este doar un șurub artificial care susține o lucrare protetică pentru a reconstrui frumusețea zâmbetului, aceasta are multe alte beneficii și pe plan funcțional.

 

implant dentar galati, clinica stomatologica implantoart galati

Implantul dentar este mai de grabă acea rădăcină din metal, în formă de șurub realizat din titan și alte materiale biocompatibile cu osul maxilar, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă, cu scopul de a readuce estetica zâmbetului și cel mai important, funcțiile cele mai importante ale danturii.

 

În ciuda îmbunătățirilor aduse și a eforturilor depuse de către medicii stomatologi, fenomenul de pierdere a dinților este din ce în ce mai des întâlnit în rândul populației globale. Statisticile arată ca 7 din 10 persoane suferă de goluri dentare.

 

În continuare, medicii din clinica noastră vor explune o serie de factori de risc ce pot apărea daca tratamentul cu implant dentar Galați este efectuat greșit.

5 Riscuri ale implantării greșite

 

  • Infecții acute apărute în jurul implantului

 

Infecțiile care apar în zona gingivală reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Acest inconvenient, dacă nu este tratat,  poate extinde infecția ducând chiar la nereușita fuziunii dintre osul maxilar și implantul dentar Galați. Pentru a evita acest risc, o igienă dentară adecvată este mai mult decat obligatorie.

 

  • Pierderea implantului dentar

 

Este o urmare a inserării necorespunzătoare de către medicul care a realizat această procedură. Acest fapt influențează în mod direct mobilitatea implantului. Dacă este cazul, înlocuirea lucrării  ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil. Locul unde a fost inserat implantul inițial va beneficia de un retratament.

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul maxilar

 

Cel mai riscant factor este nerealizarea  osteointegrării, procesul în care se reușește fuziunea dintre osul maxilar și rădăcina din titan a implantului.

 

Acest lucru tine exclusiv de modul de inserare al implantului, deoarece acesta, la bază este facut din materiale biocompatibile cu țesutul uman fapt ce îi dă o reușită de 99,99%.

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi

 

Deși au o rată de probabilitate foarte mică, în unele situații, ele există! În momentul efectuării implantului se pot produce inflamații temporare sau leziuni la nivelul nervilor și a țesuturilor moi fapt ce poate determina pierderea implantului dacă nu sunt remediate la timp de către medicul implantolog.

 

implant dentar galati, clinica stomatologica implantoart galati

 

  • Deteliorarea implantului dentar

 

Din cauza alegerii greșite a tipului de implant, potrivit pentru nevoile individuale ale pacientului sau a procedurii necesare de implantare, pacientul în cauză riscă ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze. În această situație, pacientul se poate folosi de garanția lucrării pentru a solicita reinserarea unui alt implant potrivit, dupa vindecarea leziunii create.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Implantoart Dental Center, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.