Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cele mai intalnite intrebari despre implantul dentar

De-a lungul anilor de cercetare s-a dovedit că zâmbind ne creștem durata de viață cu pana la 20%. Bineînțeles, ca oamenii să fie determinați să zâmbească au nevoie de încredere în dantura lor. Pe plan estetic pot apărea anumite probleme, cum ar fi lipsa unuia sau a mai multor dinți, și au ca rezultat inhibarea zâmbetului nostru

 

Implanturile dentare sunt soluția ideală pentru majoritatea persoanelor cu o stare bună de sanatate, fiind folosite dupa ce osul maxilar s-a oprit din creștere, prin urmare nu sunt indicate  în cazul pacienților tineri, cu varsta sub 18 ani, decât în cazuri excepționale.

 

Nu exista o limită maximă de vârstă, pacientii peste 70-80 de ani fiind buni candidați și ei pentru implanturi, daca au o stare generală de sănătate bună.

 

implant dentar Galati, implantologie galati, clinica stomatologica implantoart

Lisa dinților are numeroase pierderi la nivelul danturii:

  • Mușcătura incorectă
  • Produce migrarea dinților vecini
  • Afectează procesul de masticație
  • Declanșează resorbția gingivală
  • Schimbă fizionomia feței
  • Tocește dinții invecinați, predispuși la carii
  • Distruge estetica zâmbetului

Obiceiuri nocive precum consumul de alcool sau al tutunului pot crește riscurile asociate pierderii dinților naturali sau chiar împiedicarea procesului de osteointegrare, adică atunci când osul maxilar adoptă noul element denumit în limbaj popular rădăcina artificială din titan.

 

Întrebări des auzite de medicii implantologi

 

Î: Acest tratament are limită de vârstă?

R: Așa cum spuneam și la începutul articolului, implanturile se potrivesc oricărei persoane a suferit pierderi dentare și vrea să își recapete estetica zâmbetului și funcționalitatea lui. Materialele din care sunt facute aceste mici rădăcini artificiale sunt biocompatibile cu orice tip de țesut iar intervenția în sine nu impune o limită de vărstă atâta timp cât maxilarul nu mai este în creștere.

 

Î: Inserarea implantului dentar doare?

R: Aceasta este întrebarea care macină majoritatea pacienților, iar mulți dintre ei chiar aleg să renunțe nejustificat la tratamentul care le poate salva dantura din cauza unei informări greșite.

Tratamentul cu implant dentar Galați nu este doare! Etapa inserării implantului se face sub anestezie, ceea ce înseamnă că pacientul nu va simți niciun discomfort în timpul intervenției. Totuși dacă apar mici senzații de disconfort aceastea pot fi usor calmate cu analgezice și nu vor persista un timp îndelungat.

 

Î: Când este momentul potrivit să imi pun implant dentar Galați?

R: Așa cum am explicat și în articolul anterior (vezi aici), dacă vorbim despre o extracție obișnuită cel mai indicat este ca implantul dentar să fie inserat atunci sau la cel mult 3-4 săptămâni de la aceasta. Dacă pacientul prezintă anumite afecțiuni ale gingiilor, acestea trebuie mai întâi tratate și abia apoi inserat implantul.

 

Î: În ce situații nu pot beneficia de implant dentar?

R: Chiar dacă nu există limită de vârsta pentru tratamentul cu implant dentar Galați, există totuși anumite situați în care avem restricți de implantare:

Sistemul imunitar deficitar

Infecțiile active la nivelul gingiilor

Calitatea și cantitatea osului maxilar

Bolile care afectează sistemul imunitar

Fumatul

Acestea de mai sus pot fi remediate cu un tratament adecvat, astfel încât să puteți deveni un candidat bun pentru un astfel de tratament.

 

Î: Câte categorii de implant dentar există?

R: De-a lungul timpului medicii au împărțit implantrile în 3 mari categorii:

Implanturile care susțin lucrări protetice ce înlocuiesc unul sau mai mulți dinți pe o lucrare

Implanturi Fast and Fixed cu 4 sau 6 implanturi ce susțin dinții de pe o întreagă arcadă

Implanturi pentru proteze dentare mobile ce au un sistem de capse

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Implantoart Dental Center, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Atunci când ai nevoie de un dentist, programează-te la Implantoart Dental Center și vei afla cum am făcut din implantologie o artă!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.